Technasium; Young Solar Challenge (6 t/m 8 juni)

6 juni 2024 t/m 8 juni 2024

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in het vak techniek. Op een leuke en interactieve manier maken de leerlingen kennis met de technische wereld, namelijk door zelf zonneboten te bouwen. Met deze zelfgebouwde zonneboten gaan de leerlingen aan het eind van het seizoen tegen elkaar racen in diverse wedstrijden die door de organisatie worden georganiseerd.

Door het bouwen van zonneboten komen de leerlingen, naast techniek, ook in contact met innovatie en duurzaamheid. Daarnaast leren de leerlingen bij de Young Solar Challenge meer over:

  • Marketing & communicatie
  • Het financieren van het project
  • Regelen van sponsoren
  • Het werken in een team

Bij de Young Solar Challenge draait het namelijk om teamwork! Met al deze leercomponenten is het ook voor iemand die minder geïnteresseerd is in techniek dus een super project om aan deel te nemen! Als organisatie vinden wij het erg leuk om te zien dat veel van de deelnemers na het project hun roeping hebben gevonden in de technische wereld.

Met het enthousiasme dat bestaat onder de leerlingen, de leraren en de organisatie groeit de Young Solar Challenge steeds uit tot een groter project. Ieder jaar doen er meer teams mee! In 2014 begon de organisatie met het organiseren van wedstrijden in de Young Solar Klasse, bedoeld voor 14-17 jarigen. Waar het begonnen is met zes teams uit Friesland, zitten we in 2023 al op 31 teams verspreid uit heel Nederland en zelfs Duitsland! Als organisatie zijn wij er erg trots op dat het project uitgroeit tot zo’n succes en dat er na al die jaren nog steeds zoveel enthousiasme is onder de scholen om deel te nemen.