TTO-5 leerlingen uitwisselingproject

TTO-5 leerlingen uitwisselingproject

Dit jaar hebben de leerlingen van tweetalig vwo5 voor de eerste keer deelgenomen aan een uitwisselingsproject rond het thema Democracy Past and Present. Van 23 tot en met 26 mei hebben onze leerlingen een bezoek gebracht aan het Internationales Gymnasium Meerane in Duitsland. 

Voorafgaand aan het bezoek hadden de leerlingen al een stevige dosis projectwerk achter de rug met gebruikmaking van het TwinSpace platform. Het project wordt uitgevoerd in het Engels en is volledig gesubsidieerd vanuit Erasmus+.

Van 7 tot 11 juni hebben we de Duitse leerlingen met hun leraren ontvangen op het Lodewijk College. Naast projectwerk op school hebben de leerlingen ook deelgenomen aan externe workshops waaronder in het Anne Frank Huis in Amsterdam en Kazerne Dossin in Mechelen. Daarnaast is in de aanloop naar dit project een samenwerking tot stand gekomen met het Etty Hillesum Huis in Middelburg onder leiding van docenten Dirk Roodzant en Michelle Adriaense. Onderdeel van deze samenwerking is een (mogelijk permanente) tentoonstelling ingericht door de leerlingen die hebben deelgenomen aan het project. Daar zijn we natuurlijk heel trots op! 

Klik hier voor de link naar de Duitse nieuwsuitzending waarin de leerlingen geïnterviewd worden over hun werk. Zelfs een bericht in de Duitse pers over het project ontbrak niet. Je vindt het artikel in de bijlage bij dit bericht.