Beroepenspeeddate vierde klassers - blik op de toekomst

Beroepenspeeddate vierde klassers - blik op de toekomst

Samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven Zeeuws-Vlaanderen

Op het Lodewijk College vindt vanavond de zesde beroepenspeeddate plaats. Dit is een samenwerking tussen Zwin College, Lodewijk College, Rootzz en Rotary Terneuzen.

320 leerlingen van havo 4 en vwo 4 van het Lodewijk College in Terneuzen en het Zwin College uit Oostburg krijgen een inkijkje  in beroep en gevolgde studie van zo’n 50 sprekers – vaak oud-leerlingen en ouders die werkzaam zijn in zeer diverse beroepen in Zeeuws-Vlaanderen. Beroepen als advocaat, piloot, verpleegkundige, technisch ingenieur, journalist en nog 45 andere worden toegelicht. Op deze manier krijgen de leerlingen een beter beeld op hun eigen interesses, studie- en beroepsmogelijkheden.

 

De beroepenspeeddate start met een spetterend optreden van de band “The Good the Bad en the Bart”, bestaand uit Zeeuws-Vlaamse oud-leerlingen. Eén van de bandleden is nu docente op het Lodewijk College. De bandleden starten met een kort optreden en vertellen daarna iets over hun ervaringen van studiekeuze, studeren en werken. Vervolgens bezoeken alle leerlingen twee sessies waarin zij meer horen over een bepaald beroep.