Zeeuws-Vlaamse winst in Skills Talents wedstrijd

Zeeuws-Vlaamse winst in Skills Talents wedstrijd
Leerlingen Horeca, Bakkerij & Recreatie en ICT worden Zeeuws Kampioen
Geplaatst op 5 feb 2020

Zes Zeeuws-Vlaamse vmbo leerlingen gingen er met de winst vandoor in de Zeeuwse Kampioenschappen Skills Talents. Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo. Op 5 maart gaan het ICT team en het team van Horeca, Bakkerij & Recreatie naar de landelijke finale in Leeuwarden.


Horeca, Bakkerij & Recreatie

Het HBR team bestaat uit drie leerlingen van het Lodewijk College: twee koks en een bediende. De koks bereidden een driegangen-menu voor twee gasten. De bediening zorgde dat de tafel chic was gedekt en bediende de gasten.

De gasten kregen een mooie alcoholvrije cocktail Ginger Ale en Seedlip, daarna werd een Zeeuwse aardappelsoep met spekjes geserveerd, gevolgd door een kipshoarma met een couscoussalade en een zelf gemaakt platbroodje met Aioli.

Om 17 uur kwamen de verlossende woorden van de jury dat het team van het Lodewijk College  Zeeuws kampioen was geworden. Kortom top team!

250_team_hbr_4_food_lab.jpg 


ICT

Het ICT team bestaat uit 3 vmbo leerlingen van het Reynaertcollege en Lodewijk College. Ze volgen de vakmanschapsroute (VKR) techniek richting ICT en ontmoeten elkaar voor de praktijklessen in het Centrum voor Toptechniek bij Scalda in Terneuzen. 

De opdracht voor de leerlingen was een poster te ontwerpen en vorm te geven. De focus lag op goede verkennende klantgesprekken. Daaruit moest een ‘moodboard’ voortkomen dat voorgelegd werd aan de 'klant'. Vervolgens werd een finaal ontwerp gemaakt dat mooi aansloot bij de doelgroep. Zowel de soft skills als de technische en creatieve vaardigheden werden flink aangesproken. 

Onder andere dankzij een erg sterke presentatie wisten onze leerlingen het verschil te maken en mochten ze zich Provinciaal Kampioen noemen.

250_ict-leerlingen.png