Huiswerk & huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Binnen het Lodewijk College zijn wij constant bezig om leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen. Helaas gaat dit soms gepaard met wat hindernissen. Eén van deze hindernissen is het maken van en het leren van het huiswerk. Om uw zoon of dochter zo veel mogelijk te helpen bij het optimaliseren van het leerresultaat, bieden wij u de mogelijkheid om uw zoon of dochter in te laten schrijven voor de huiswerkklas. Dit aanbod is aanvullend op de studie-ondersteuning die wij vanzelfsprekend al binnen school verzorgen.

De huiswerkklas is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met het maken van huiswerk, of thuis maar moeilijk aan het huiswerk gaan zitten. Deze huiswerkklas wordt verzorgd door een externe partij, namelijk Studiepro. Studiepro is gespecialiseerd in huiswerkbegeleiding van leerlingen en werkt hiermee al met diverse scholen samen. In de bijgevoegde brief, vindt u hier meer informatie over.

Studiepro: Studie-en huiswerkbegeleiding

Vanaf 10 februari 2020 wordt op het Lodewijk College op zowel de Oude Vaart als de Zeldenrustlaan de huiswerkklas gestart. De huiswerkklas wordt na school georganiseerd door StudiePro. StudiePro is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van huiswerkbegeleiding en aanvullend onderwijs. 
De dienst is bedoeld voor: 
 

  • Leerlingen die het huiswerk vaak uitstellen.
  • Leerlingen die het moeilijk vinden een goede planning te maken en zich hieraan te houden. 
  • Leerlingen die snel afgeleid zijn.
  • Leerlingen die het lastig vinden een toets goed voor te bereiden.
  • Leerlingen die erg veel tijd kwijt zijn aan hun huiswerk.
  • Leerlingen die het moeilijk vinden een goede samenvattingen te maken.
Op de locatie aan de Oude Vaart kunnen leerlingen uit alle eerste klassen en vmbo basis/kader gebruik maken van de huiswerkklas. Op de locatie aan de Zeldenrustlaan wordt de huiswerkklas georganiseerd voor de tweede- en derdeklassers.

In de huiswerkklas worden leerlingen op maandag tot en met donderdag na het 6e lesuur ontvangen. Zij krijgen eerst iets te drinken met wat lekkers erbij. Daarna wordt er, in alle rust, geconcentreerd aan het huiswerk gewerkt. De leerlingen worden door de locatiecoördinator en eventuele extra begeleiders geholpen met het plannen, maken en leren van het huiswerk.

Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn. Na dat uur mogen ze pas vertrekken als ze kunnen aantonen dat het huiswerk voor de volgende dag naar behoren is gemaakt/geleerd. De huiswerkklas stopt om 16.45 uur.

Het tarief van de huiswerkklas:

3 middagen per week: € 90,- per maand

4 middagen per week: € 110,- per maand


De kosten worden maandelijks door StudiePro in rekening gebracht.
 U kunt de huiswerkklas maandelijks opzeggen per de 1e van iedere maand met een opzegtermijn van 1 maand. U betaalt eenmalig inschrijfkosten van € 25,00.  Betaling geschiedt via automatische incasso.

U kunt uw zoon en/of dochter aanmelden voor de huiswerkklas door het inschrijfformulier op de website in te vullen:  https://studiepro.nl/inschrijfformulier-studiepro/

Voor meer informatie of vragen over de huiswerkklas kunt u telefonisch contact opnemen met StudiePro op 0118 – 22 60 92 of via e-mail: administratie@studiepro.nl.

 Op locatie Oude Vaart is de huiswerkklas gevestigd in lokaal C1.116.

 

Met vriendelijke groet,

Team StudiePro

b2b33433abeacda2551580182a61c0c2c0f9941a.jpeg