3e Prijs leerlingen technologie en toepassing Bouwend Nederland

Elk jaar doet de 3e klas Teto mee aan een wedstrijd van Bouwend Nederland. Dit jaar was de opdracht om een modulair prefab duurzaam gebouw om te zetten naar een ander gebouw met een nieuwe bestemming. Er mocht hierbij geen afval zijn, alles moest hergebruikt worden, of een andere bestemming krijgen.

Een moeilijke opdracht. Na een gastles van H4A werd al een en ander duidelijker voor de leerlingen en konden ze aan de slag. De mooiste creaties werden gemaakt met hout, karton, de lasersnijder, de 3d-printer en andere materialen.

De schoolfinale vond plaats in de klas. De twee hoogst scorende groepjes mochten door naar de landelijke finale in Woerden. Hier namen ze het op tegen maar zeven andere scholen. Het niveau lag behoorlijk hoog. Naast de presentaties namen de leerlingen ook nog deel aan een leuke workshop op deze leerzame dag. Het wachten was natuurlijk het moment van de uitslag. Vol spanning wachtten de groepen op de langverwachte uitslag. De groep van Ymke, Younes, Jaimy en Leandro heeft het erg goed gedaan, maar vielen niet in de prijzen. Maar jawel… een 3e prijs voor de groep van Mats, Laurens en Abel. Goed gedaan jongens!