Informatie vervoer

Leerlingenvervoer en busabonnement

Iedereen in Zeeland kan vanaf 2 mei 2021 een zogenaamde Zeeland Voordeelkaart aanschaffen. Hiermee worden de daadwerkelijk gereden kilometers in rekening gebracht. Dus niet reizen = niet betalen. Daarnaast is er een maximumbedrag dat u per 4 weken kwijt bent aan kosten voor reizen binnen Zeeland. Voor scholieren is dit vastgesteld op € 117,00 per reiziger, voor andere reizigers is dit € 130,00.  

De facturering van de gereden kilometers gaat via Connexxion op basis van de ingangsdatum van Zeeland Voordeel. Het abonnement kan elke dag van de maand ingaan. Deze datum is bepalend voor de factuurdatum. Gedurende vier weken bouwt de reiziger korting op; hoe meer gereden kilometers, hoe hoger de korting zal zijn. Bij de nieuwe periode van vier weken staat de korting weer op 0 en verloopt het opbouwen weer opnieuw. Kortingen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende periode. De daadwerkelijk gereden kilometers in een (1) periode zijn bepalend voor de hoogte van de korting.

Om gebruik te maken van Zeeland Voordeel is een persoonlijke OV-chipkaart nodig en een eenmalige borgbetaling van € 50,00 per kaart. Deze borg wordt met de eerste facturering verrekend.

Zeeland Voordeel is geldig in heel Nederland en geldt voor bus, tram, metro en trein. Let op: voor overtochten met de Fast Ferry Breskens-Vlissingen geldt Zeeland Voordeel niet. Bij reizen met de trein, ongeacht of dit binnen Zeeland is, wordt geen korting opgebouwd. Korting opbouwen is alleen van toepassing in de busreizen met Connexxion.

Binnen Zeeland is de Stichting Scholierenvervoer Zeeland actief om het openbaar vervoer van scholieren te behartigen. De aangesloten scholen hebben een vervoerscoördinator als contactpersoon voor ouders/verzorgers. U kunt de vervoerscoördinator van uw eigen school inschakelen met vragen over Zeeland Voordeel maar ook over problemen met het openbaar vervoer zoals bussen die te vroeg vertrekken of te laat aankomen, te volle bussen of onveilige haltes. Voor onze school mailt u naar nbu@lodewijkcollege.nl

Vragen over de financiële zaken kunt u neerleggen bij Connexxion.

Voor de Zeeland Voordeelkaart is een animatie met uitleg gemaakt. Deze vindt u, samen met extra

informatie hier: https://www.connexxion.nl/nl/shop/singleticketproduct/4695