Informatie vervoer

Leerlingenvervoer en busabonnement

Connexxion heeft voor busreizen binnen Zeeland een nieuw reisproduct gelanceerd. Dit reisproduct, met de naam Zeeland Voordeel, is sinds mei 2021 actief. Met Zeeland Voordeel vervallen alle sterabonnementen met uitzondering van het N(et) abonnement. Deze is nog via Connexxion beschikbaar.

Zeeland Voordeel gaat uit van de daadwerkelijk gereden kilometers met Connexxionvervoer. Kilometers worden vierwekelijks1 achteraf gefactureerd. Hoe meer gereden kilometers binnen Zeeland met Connexxion, hoe hoger de vier-wekelijkse korting zal zijn. Wordt er niet gereisd? Dan zijn er ook geen kosten. Per vier weken is een maximumbedrag vastgesteld. Voor scholieren is dit € 126,00, overige reizigers betalen niet meer dan € 140,00 per vier weken.

De facturering van de gereden kilometers gaat via Connexxion op basis van de ingangsdatum van Zeeland Voordeel (zie voetnoot). Gedurende vier weken bouwt de reiziger korting op; hoe meer gereden kilometers, hoe hoger de korting zal zijn. Bij de nieuwe periode van vier weken staat de korting weer op 0 en verloopt het opbouwen weer opnieuw. Kortingen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende periode. De daadwerkelijk gereden kilometers in een (1) periode zijn bepalend voor de hoogte van de korting.

Om gebruik te maken van Zeeland Voordeel is een persoonlijke OV-chipkaart nodig en een eenmalige borgbetaling van € 50,00 per kaart. Deze borg wordt met de eerste facturering verrekend.

Zeeland Voordeel is geldig in heel Nederland en geldt voor bus, tram, metro en trein. Let op: voor overtochten met de Fast Ferry Breskens-Vlissingen geldt Zeeland Voordeel niet. Bij reizen met de trein, ongeacht of dit binnen Zeeland is, wordt geen korting opgebouwd. Korting opbouwen is alleen van toepassing in de busreizen met Connexxion.

Binnen Zeeland is de Stichting Scholierenvervoer Zeeland actief om het openbaar vervoer van scholieren te behartigen. De aangesloten scholen hebben een vervoerscoördinator als contactpersoon voor ouder(s)/verzorger(s). U kunt de vervoerscoördinator van uw eigen school inschakelen met vragen over Zeeland Voordeel maar ook over problemen met het openbaar vervoer zoals bussen die te vroeg vertrekken of te laat aankomen, te volle bussen of onveilige haltes. Vragen over de financiële zaken kunt u neerleggen bij Connexxion.

De vervoerscoördinator van het Lodewijk College is mw N.M. (Nancy) de Bruijn, te bereiken via nbu@lodewijkcollege.nl en via het algemene telefoonnummer van school (0115) 612 155.

Voor de Zeeland Voordeelkaart is een animatie met uitleg gemaakt. Deze vindt u, samen met extra informatie hier: https://www.connexxion.nl/nl/onze-routes/vervoersgebieden/zeeland/campagnes/zeeland-voordeel 

In de bijlage treft u een bewaardocument aan. Het is aan te raden deze informatie te bewaren voor toekomstig gebruik. U vindt hierin verdere gegevens die van belang zijn.

Het abonnement kan elke dag van de maand ingaan. Deze datum is bepalend voor de factuurdatum. Voorbeeld: ingangsdatum is 15 mei dan zullen de facturen elke 15e van de volgende maanden binnenkomen. Houdt hier rekening mee indien u meerdere Zeeland Voordeelkaarten aanschaft.

Zie ook: https://www.connexxion.nl/nl/onze-routes/vervoersgebieden/zeeland/campagnes/zeeland-voordeel/veelgestelde-vragen-over-zeeland-voordeel