Nieuws

TTO voorlichtingsavond groep 8 Wij organiseren een voorlichtingsavond voor basisscholieren en hun ouder(s)/verzorger(s) die belangstelling hebben voor tweetalig onderwijs. Deze voorlichtingsavond vindt plaats op 9 maart 2023. We starten om 19:30 uur in de aula van het Lodewijk College aan de Zeldenrustlaan.
30 jan, 2023 lees meer
28 januari Open Dag Lodewijk College Ga je volgend jaar naar de middelbare school? Kom dan zeker naar onze open dag. Tussen 10:00 en 14:00 uur ben je welkom om kennis te maken met ons onderwijs, onze leerlingen en medewerkers. Locatie Oude Vaart: Oude Vaart 1, Terneuzen. Parkeeropties: Parkeerplaats tussen basisschool Oude Vaart en het Lodewijk College, parkeerplaatsen kantoren naast het schoolgebouw. Ingang : Hoofdingang voorzijde gebouw. Locatie Zeldenrustlaan: Zeldenrustlaan 2. Parkeeropties: Parking Vlietstraat (Scalda/Zorgsaam) of Kerk Levensbron (Sloelaan). Er is een bushalte vlakbij elke locatie en fietsenstallingen zijn op de pleinen beschikbaar. Op locatie Oude Vaart vindt u alle vmbo opleidingen (vmbo-t, vmbo-kader en vmbo-basis) en het nieuwe Technologielokaal van de toekomst en ons Bèta Challenge concept. Onze praktijkrichtingen Dienstverlening & Producten, Zorg & Welzijn, Techniek en Horeca Bakkerij & Recreatie zijn te bezoeken. Daarnaast kunt u een infosessie bijwonen, is ons ondersteuningsteam aanwezig voor specifieke begeleidingsvragen en kunnen de algemene vakken worden ontdekt.  Op locatie Zeldenrustlaan vindt u de havo en vwo opleidingen. Er is info over het tweetalig onderwijs (vwo), gymnasium (vwo) en Technasium (havo/vwo). Ook op locatie Zeldenrustlaan kun je de algemene vakken ontdekken en is het ondersteuningsteam aanwezig voor vragen over specifieke begeleiding. 
26 jan, 2023 lees meer
Herfstvakantie 2023 wijkt af van landelijk advies De herfstvakantie 2023 voor regio Zuid wijkt af van de informatie die vermeld staat op de site van de Rijksoverheid.
26 jan, 2023 lees meer
Altijd een (lees)boek in de tas! ‘Ze kunnen niet meer lezen’ is een terechte en regelmatig gebruikte quote aangaande onze jongeren. De Universiteit van Utrecht doet er in het artikel ‘Hoe komt het dat Nederlandse jongeren niet leesvaardig zijn?’ nog een forse schep bovenop: ‘Nergens haten 15-jarigen lezen zo erg als in ons land.’ De steeds verdere ontlezing onder jongeren, en dus ook onder onze leerlingen, is reden tot zorg. Het is een serieus probleem waar we met z’n allen iets aan moeten doen.
22 dec, 2022 lees meer