TTO leerling in finale Public Speaking Award

TTO leerling in finale Public Speaking Award

Op vrijdag 11 maart namen 3 leerlingen uit tweetalig vwo 5 deel aan de regionale ronde van de GNE Awards by Nuffic

Ruel M'Rosso Kabinga, Amy Liu en Lars Boeije uit tweetalig VWO5 namen deel aan de regionale ronde van de GNE Awards by Nuffic. Dit was best zenuwslopend voor de leerlingen, want voor groot (online) publiek gaven zij ieder een speech van 5 minuten over één uit zes voorgeschreven onderwerpen. Niet alleen moesten zij hun speech ten gehore brengen voor de camera, daarna werden ze ook nog eens stevig aan de tand gevoeld door de juryleden.

Uit de regionale rondes zijn acht leerlingen geselecteerd die hun school mogen vertegenwoordigen bij de landelijke finale op 30 maart in Amsterdam. We zijn natuurlijk apetrots dat Amy een van deze kandidaten is en wensen haar heel veel succes toe!  

De winnaar van de Public Speaking Award mag meedoen aan de ESU International Public Speaking Competition (IPSC) in Londen en krijgt een individuele voorbereidende training daarvoor. Mocht het niet lukken, geen nood, want Amy heeft in elk geval al een uitnodiging gekregen voor een afternoon tea bij de ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Nederland. Zo kom je nog eens ergens. 

Wie nieuwsgierig is geworden naar Amy's speech, de speech staat in de bijlage van dit bericht. 

Het onderwerp is Let's celebrate diversity!