Scholenactie Voedselbank

Scholenactie Voedselbank

In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen in armoede, waaronder 221.000 kinderen. Een onwerkelijk hoog getal, maar bovenal een thema dat ons raakt. We dragen als school graag ons steentje bij, hoe klein ook. Daarom doen we mee aan de Scholenactie Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen.

Wat houdt dat in?
De Scholenactie is een voedselwervingsactie om producten in te zamelen voor gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook u kunt helpen! In de week van 12 december vragen we leerlingen om specifieke voedselwaren mee te nemen en te doneren in een van de kratten die op school staan opgesteld. Alle ingezamelde producten worden door Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen opgehaald en verdeeld onder ruim 700 pakketten die zij wekelijks samenstellen en uitdelen.

Waar inleveren?

Producten kunnen ingeleverd worden vanaf maandag 12 december t/m vrijdag 16 december,

elke dag van 08:00 tot 10:00 uur.

Locatie Oude Vaart: direct naast de hoofdingang op de tafel;

Locatie Zeldenrustlaan: Bij het ‘dambord’ staat een tafel naast de rode deur naar de leerlingenadministratie.

Wat hebben we nodig?
Om ervoor te zorgen dat er voldoende verscheidenheid is aan producten hebben we een boodschappenlijstje opgesteld. Het zou enorm helpen als wij als school zoveel mogelijk van onderstaande producten kunnen inzamelen om de voedselpakketten mee aan te vullen:

  • Koffie
  • Hagelslag
  • Havermout
  • Soep in blik
  • Houdbare melk
  • Pannenkoekmix

Mogen we op u rekenen?

Namens Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen en onze school ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Meer informatie
Heeft u vragen over deze actie of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren? Neem dan contact op met de algemeen coördinator van de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen, Miriam Hemelsoet, bereikbaar via contact@voedselbank-zeeuwsvlaanderen.nl