Alternatief programma H4/V5 leerlingen reisweek

Alternatief programma H4/V5 leerlingen reisweek

Tijdens de reisweek voor H4 en V5 hebben we met een aantal collega's een programma uitgewerkt voor de leerlingen die niet mee gingen op een reis. Het werd een heel gevarieerd programma met een uitstap naar Eindhoven en een uitstap naar natuurgebied het Zwin, een workshop rond energietransitie, een GPS-wandeltocht, skien en een kookworkshop. De leerlingen die meegegaan hebben zich heel goed geamuseerd.

In Eindhoven hebben we een rondleiding gekregen in het MU, house of hybrid art waar momenteel de tentoonstelling liep over de verbinding tussen wetenschappen en kunst. Daarnaast kregen ze in groepjes nog een workshop met verschillende onderwerpen: stuntstep/BMX, escapebox en een workshop rond fouten maken. In de namiddag kregen de leerlingen de gelegenheid om Eindhoven te verkennen.

Dinsdag gingen we met de bus richting het Zwin om daar een wandeling te maken met een gids, het was ijskoud daar op de vlakte maar gelukkig heeft het niet geregend. We hebben heel veel bijgeleerd over de vogels en de planten die we daar gezien hebben. Gelukkig mochten we op tijd naar huis zodat we ons goed konden opwarmen.

Woensdag kregen de leerlingen een workshop rond energietransitie en mocht er een groepje gaan skiën. Tijdens de workshop hebben ze theorie gekregen, daarna gediscussieerd over het thema en een spel gespeeld waarbij keuzes gemaakt werden waardoor je de invloed van deze beslissingen kon ervaren. De leerlingen zijn zich nu iets meer bewust waarom we deze transitie moeten gaan doen. 

De kookworkshops in d´ouwe kercke op donderdag waren een succes.  De H4 groep mocht de spits af bijten om 10 uur, velen waren amper wakker, maar toen ze het deeg mochten uitrollen, beleggen en na het bakken de geslaagde pizza´s mochten opeten kwam de sfeer erin. De V5 groep die om 13u kwam was al even enthousiast en dankzij het skiën ´s ochtends hadden zij een reuze honger, zodat ze alles tot de laatste kruimels oppeuzelden. Er was ook een aantal leerlingen die vanwege de Ramadan hun zelfgebakken pizza of calzoni mee naar huis namen om na zonsondergang te verorberen. In de namiddag hebben de leerlingen van H4 ook nog een GPS-wandelzoektocht gedaan, wat is het leuk om de leerlingen zo gemotiveerd opdrachten uit te voeren.

Alle foto's spreken voor zich!